Wielerhoreca in Limburg

Limburg zit vol prachtige plekjes. Ook zijn er tal van leuke horecagelegenheden die iets te maken hebben met wielrennen. Dit overzicht toont de horeca gelegenheden in Limburg die wieler gerelateerd zijn.

Shimano Experience Center

Valkenburg

In de schaduw van de Cauberg ligt het Shimano Experience Center. Naast het nuttigen van een drankje heb je hier de kans om de nieuwste Shimano producten te ontdekken en te testen.

WEBSITE

Hotel Le Baroudeur

Valkenburg

Vlak buiten het centrum van Valkenburg ligt ‘Hotel Le Baroudeur’. Hier zijn allerlei voorwerpen te vinden die je terug laten denken aan het wielrennen van vroeger. Naast overnachten is het ook mogelijk om fietsarrangementen af te sluiten.

WEBSITE

Amstel Gold Experience

Valkenburg

Onderdeel van het Shimano Experience Center in Valkenburg. Hier is alles te vinden over de geschiedenis van de Amstel Gold Race. Vanuit hier starten ook diverse permanente Amstel Gold Race fietsroutes.

WEBSITE

Fixed Gear Coffee

Valkenburg
Maastricht

In Valkenburg & Maastricht bevindt zich  ‘Fixed Gear Coffee’. Hier kun je terecht voor een verse kop koffie en een stuk zelfgemaakte taart. Tevens is er een grote collectie fietsen en zijn er ontzettend veel foto’s over wielrennen te vinden.

WEBSITE

Ally Cat Bikes & Coffee

Maastricht

In het centrum van Maastricht vind je ‘Ally Cat Bikes & Coffee’, een bijzonder concept. Het is niet alleen een gezellige koffiebar, maar ook een fietsenwinkel. Je kunt hier zelfs je fiets laten repareren.

WEBSITE

Bistro Le Soigneur

Sippenaeken

Net over de Nederlandse grens vind je in het Belgische Sippenaeken ‘Bistro Le Soigneur’. Naast dat je hier heerlijk kunt eten is dit tevens het startpunt van de ‘Kastelenroute’. Een fietsroute van 68 km die je langs verschillende kastelen in de Voerstreek voert.

WEBSITE

Café Aan de Kirk

Sibbe

In dit café zijn in het verleden al tal van bekende wielrenners gespot. Al deze gebeurtenissen zijn ook herkenbaar terug te vinden in het café met diverse foto’s, truien en wedstrijd-memorabilia.

WEBSITE

Bike B&B Brakkeberg

Valkenburg

Bike B&B Brakkeberg ligt naast de gelijknamige klim in Valkenburg. Deze B&B is uitermate geschikt voor wielertoeristen want er starten meerdere fiets- en mountainbikeroutes.

WEBSITE

Landal Kasteeldomein De Cauberg

Valkenburg

Dit vakantiepark op de kop van de Cauberg ademt wielersport. De straatjes op het park dragen de namen van wielercoryfeeën, het café hangt vol unieke wielershirts en er gaat een officiële mountainbikeroute over het park heen.

WEBSITE

Eetcafe Bie Meijs

Eijsden

Gelegen aan de Diepstraat in Eijsden, met de finish van vele wielerwedstrijden en toertochten letterlijk voor de deur is ‘Bie Meijs’ een echt koerscafé. Een racefiets, diverse truitjes en wielerfoto’s zorgen voor de juiste sfeer.

WEBSITE

Kwaremont Koerscafé

Valkenburg

In het centrum van Valkenburg ligt het ‘Kwaremont Koerscafé’. Pasta-maaltijden, omkleden/douchen, parkeren, begeleid fietsen en meer. Mooie uitvalsbasis voor  de individuele fietser maar ook zeker voor groepen!

WEBSITE

B&B en Brasserie Saga & More

Valkenburg

Op een sprookjesachtige locatie tussen de mergelgrotten en de Geul is Saga & More gelegen. Een B&B met brasserie waar een zweem van wielerhistorie hangt. Mooie uitvalsbasis voor de individuele fietser maar ook zeker voor groepen!

WEBSITE

Trapperie de Werkplats

Sevenum

Met retro uitstraling, een heus kasseienpad midden in het café en een werkplaats met fietsenmaker als onderdeel van het café zet dit wielercafé een uniek concept neer.

WEBSITE

Blijf op de hoogte

Wij houden u op de hoogte van actuele ontwikkelingen.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief.