''Een route langs diverse velden, schilderachtige gehuchten en met leuke korte kuitenbijters.''

Op ongeveer 5 minuten fietsen van de gezellige Sittardse terrassen ligt het Tom Dumoulin Bike Park. Met een maximale parcourslengte van 3,15 kilometer, kasseien en een mensgemaakte kuitenbijter van 22,5% is het zeker de moeite waard om een rondje te fietsen op de startlocatie van deze route. Maar dan wel aan het eind van deze rit! Eerst wordt de buurt verkend. Want voor de liefhebber van het Zuid-Limburgse landschap is er veel te ontdekken in deze regio.

De volgende hoogtepunten ga je tegenkomen tijdens deze route:

  • Wanenberg
  • Nagelbeek
  • Nelisweg
  • Biesenberg
  • Schieversberg
  • Klinkeberg
  • Sweikhuizerberg

ROUTE DOWNLOAD OPTIES

  1. Kijk voor deze en meer routes op onze Komoot pagina: HIER

Startlocatie:

Sittard

Lengte:

70 km

Hoogtemeters:

550 HM

Moeilijkheid:

3/5

De route
De koers start in Oostelijke richting. Met het Tom Dumoulin Bike Park achter de wielen fiets je snel buiten de Sittardse stadsgrenzen. Op zoek naar heuvels! Tussen de plaatsen Windraak, Puth en Munstergeleen wordt een bezoek gebracht aan een klein fietsparadijsje vol korte explosieve klimmetjes. Hier wordt de hartslag langzaam opgevoerd met het bedwingen van de Wanenberg.

Wat daarna volgt zijn velden, schilderachtige gehuchten en leuke korte kuitenbijters. De route brengt je langs de mooiste plekjes van deze regio. Vlak is het nooit. Een speciale vermelding verdient het soepel lopend asfalt van de Nagelbeek en de onontdekte klim van de Nelisweg. Deze lichte hindernissen warmen je langzaam op voor het echte werk.

Vuurwerk Zoals het hoort bij een goede route komt het vuurwerk op het laatst. Er liggen twee klimmen op je te wachten die alle andere hellingen in dit parcours doen verbleken. De eerste op het menu is de Schieversberg. Een echte sloper, die binnen 900 meter het stoom uit je oren kan laten komen. Maar het huzarenstukje is de klim van de Sweikhuizerberg. Het profiel van de klim is grillig, zo ook het wegdek. Asfalt, kasseien en klinkers wisselen elkaar af. Je vindt hier echt geen 100 meter met een stabiel hellingspercentage. Dus gooi die souplesse maar overboord, deze klim gaat op de macht!

Als je na dit geweld nog wat over hebt komt dat goed uit. De ronde zit er bijna op, maar om de kilometers nog wat verder op te drijven kun je op het Tom Dumoulin Bike Park nog even lekker los gaan. Check wel even de openingstijden!