Limburg Special By Bram Tankink

Combinatie van Belgisch en Nederlands Limburg met een stuk Wallonië

Het Zuid-Limburgs Heuvelland, het decor van legendarische wielerwedstrijden en roemruchte beklimmingen. De glooiende heuvels zijn immens populair bij wielerminnend Nederland. En dat is niet onopgemerkt gebleven! Onze missie? Jouw grenzen verleggen! Dit keer een special gemaakt door voormalig wielerprof Bram Tankink en Bicycling Magazine.

Bekende beklimmingen
Enkele bekende beklimmingen:

    • Hallembaye
    • Snijdersberg
    • Rue de Garage

ROUTE DOWNLOAD OPTIES

  1. Kijk voor meer foto’s en informatie op Bram’s Komoot pagina: HIER
  2. Download de route rechtstreeks als GPX: HIER

Startlocatie:

Rekem (B)

Lengte:

127 km

Hoogtemeters:

1130

Moeilijkheid:

5/5

De route

Beschrijving
Dit keer een route die eens niet in Nederlands Limburg start, maar net aan de overkant van de grens in Belgisch Limburg. Start en finish is gelegen in het prachtige Oud-Rekem. Een stukje Frankrijk in België. Als je in Zuid-Limburg verblijft ben je binnen een tel over de grens.

De route van bijna 130 km gaat over de onbekende wegen en klimmetjes van Belgisch en Nederlands Limburg met tevens een stukje Wallonië. Over smalle onbekende wegen en fietspaden waar je anders nooit in zou slaan. Naar de mooiste plekjes van de regio. De route heeft Bram zo gebouwd dat je door veel verschillende gebieden komt. De Maasvallei, Haspengouw, Wallonië, Pietersberg, Heuvelland en Hoge Kempen. Wil je nu eens in Limburg fietsen, maar weg uit de drukte en grotendeels verkeersluw. Dan is dit de oplossing.


Tip:
 Zorg (zoals het hoort) voor een fietsbel (in het weekend kunnen sommige fietspaden in de Kempen wel wat drukker zijn).

Tekst en foto’s: Bram Tankink