Vanuit Zuid-Limburg naar de Baraque Michel en terug

Vanuit het Limburgse klimlandschap naar het Belgische klimlandschap

Het Zuid-Limburgs Heuvelland, het decor van legendarische wielerwedstrijden en roemruchte beklimmingen. De glooiende heuvels zijn immens populair bij wielerminnend Nederland. En dat is niet onopgemerkt gebleven! Onze missie? Jouw grenzen verleggen! Dit keer een grensoverschrijdende route van Racefiets-routes.nl

 

Bekende hoogtepunten
Tijdens deze route kom je onder andere de volgende hoogtepunten tegen:

  • Baraque Michel (8,6km, 302hm)
  • Lac de la Gileppe (stuwmeer)
  • ‘t land van Hervé (mooie vergezichten)

ROUTE DOWNLOAD OPTIES

  1. Kijk voor deze en meer routes, foto’s en informatie op onze Komoot pagina: HIER
  2. Download de route rechtstreeks als GPX: HIER

Startlocatie:

Vijlen

Lengte:

96 km

Hoogtemeters:

1900

Moeilijkheid:

4/5

De route

Beschrijving
Deze route voert vanuit Zuid-Limburg naar de Baraque Michel en daarna via Lac de la Gileppe (stuwmeer) terug naar Nederland. De track start op het Vijlenerbos en daalt af in de richting Epen. Via Sippenaeken gaat de track door ’t land van Hervé met mooie vergezichten. De route gaat daarna steeds op en af en daalt uiteindelijk het dal in van de rivier de Vesdre (Vesder). De klim uit het dal van de Vesdre vanaf Dolhain naar Limbourg is mooi met stijgingspercentages tot 12%. Tussen Foyr en Jalhay gaat het nog wat op en af.

Klimmen, klimmen, klimmen

Vanaf Jalhay volgt de lange klim naar Baraque Michel, de laatste 2 kilometer hiervan gaat over de N68, een drukke weg. Vanaf de Baraque Michel keer je om en daal je af via de N68. Bij de afslag naar Jalhay gaat de track dan rechtdoor en bij de rotonde van Parking Drossart ga je linksaf over de voor autoverkeer afgesloten weg naar Lac de la Gileppe. Deze weg is geasfalteerd en is in vrij goede toestand en dus goed te berijden voor racefietsers (echter door de bebossing is het aan te raden om deze weg te nemen bij mooi weer buiten het winterseizoen).

Tekst en route: Racefiets-routes.nl